radio tomi predvajalnik

Pišite nam: email21
stanje na cestah

23. Pomladni sejem

Razni dogodki
Datum: 21 april  2018 08:00 - 13:00

Mesto: Velenje, Slovenija

Po dolgi zimi je končno prišla pomlad. Organizatorji tradicionalnega Pomladnega sejma so se odločili, da jo tudi letos pozdravijo s tradicionalnim Pomladnim sejmom, tokrat že 23. po vrsti (prej se je imenoval Cvetlični sejem). V preteklosti so nanj vabili v mesecu maju, letos pa si želijo, da sejem cvetja in obrti izvedejo že v soboto, 21. aprila, v času, ko bo urejanje balkonov, teras in vrtičkov v polnem razcvetu. Na letošnjem prodajno-razstavnem sejmu bo več kot 50 stojnic, s spremljevalnim programom in ponudbo pa mu bomo v letu evropske kulturne dediščine dali tudi njen pridih. Dogajanje na Titovem trgu in v okolici bo pestro med 8. in uro 13. uro. Mestna občina Velenje bo med Velenjčane razdelila 3300 brezplačnih sadik cvetja in tako prispevala svoj kamenček k kulturi cvetja in urejanju mesta, ki si je že večkrat prislužilo naziv najlepšega v državi.

Osrednja ponudba 23. Pomladnega sejma bo namenjena prodaji različnih sadik zelenjadnic in dišavnic ter ponudbi cvetja za ureditev vrtov, gredic in balkonov. Bogata izbira bo zajemala tudi izdelke domače in umetnostne obrti, unikatne stvaritve in kulinarične dobrote s pridihom pomladi in kulturne dediščine, za katere bo poskrbel lokalni gostinec Rok Potisek (Barei). Bogat bo tudi spremljevalni program. Ponujal bo glasbene in plesne nastope, ustvarjalne delavnice za otroke in odrasle ter razstave. Ob 8.30 bo kulturni program otvoril nastop Big banda Glasbene šole Frana Koruna Koželjskega Velenje. Ob 9. uri bo sledil nastop Grajskih gospodov iz Šaleka, sledil bo nastop tamburaške in folklorne skupine KD Međimurje Velenje. Ob 10. uri bo obiskovalce najbolj množično obiskane sejemske prireditve v Velenju pozdravil župan MO Velenje Bojan Kontič. Sledil bo mini koncert otroškega pevskega zbora Vrtca Velenje – enota Lučka ter plesni nastopi Plesnega studia n in Plesne šole spin. Ob 11.30 uri bo nastopil še ansambel Žarek. MZPM Velenje bo za najmlajše obiskovalce sejma pripravila pripravila ustvarjalne delavnice na temo slovenske kulturne dediščine. Razstave in predstavitve bodo pripravili tudi Muzej Velenje, ki bo kulturno dediščino šaleške doline obiskovalcem sejma približal z nagradnim kvizom, s katerim bodo obiskovalci lahko preizkusili svoje znanje in se hkrati seznanili s številnimi zanimivostmi iz zgodovine doline. Knjižnica Velenje bo pripravila razstavo knjig o cvetju, Univerza za III. življenjsko obdobje prikaz vezenja, Ljudska univerza Velenje pa razstavo na temo Kulturna dediščina ... Sodelavci Podjetja za urejanje prostora Velenje bodo obiskovalcem nudili tudi strokovne nasvete.

Pomladni sejem pripravljata Festival Velenje in Mestna občina Velenje ob sodelovanju številnih društev, zavodov, organizacij in podjetij iz Velenja. Bogata ponudba na stojnicah, pester kulturni program, kulinarični kotiček, ustvarjalne delavnice in razstave vabijo vse, da v središču mesta preživijo lepo sobotno dopoldne.

QR Code

 

Naslov
Titov trg
3320 Velenje, Slovenija

 

Zemljevid


 

Vsi datumi


  • 21 april  2018 08:00 - 13:00
Delno oblačno

17°C

Celje

Delno oblačno

Vlažnost: 59%

Veter: 6.44 km/h

  • 21 Apr 2018

    Delno oblačno 24°C 6°C

  • 22 Apr 2018

    Dež 25°C 8°C

Zadnje novice

Vročih 5

bizjakbiz nl

Po Sloveniji

Sodelujemo z ...

IZDELAVA IN PRENOVA SPLETNIH STRANI!!!
Še nimate svoje spletne strani?
Pri nas vam jo izdelamo hitro, poceni in kvalitetno!!!
Za več informacij obiščite našo spletno stran

IZDELAVA SPLETNIH STRANI
Odpri obvestilo